SEKTÖREL HABERLER

ÖNEMLİ GELİŞMELER

» Zignaly, DWF Labs’ten aldıgˆı 100 milyon dolarlık ekosistem geliştirme fonunu duyurdu- Basın açıklaması » Hyundai Assan, Türkiye’deki elektrifikasyon atağına yepyeni bir fiyat politikasıyla devam ediyor- Basın açıklaması » Boehringer Ingelheim Türkiye En İyi İşverenler Listesinde Yer Aldı - Basın Açıklaması » Astor Enerji, topluma katkı sağlama misyonu doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyor- Basın açıklaması » Akra Hotels 3 yıl üst üste "Türkiye’nin En İyi İşvereni" unvanına layık görüldü - Basın açıklaması » İş Bankası, daha fazla gencin olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmesine katkı sunmayı hedefliyor- Basın açıklaması » Expomed Eurasia, 25 Nisan’da İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı - Basın Açıklaması » UEZ Sapanca 2024'ün "Global Ekonomi İçin Yeni Bir Gelecek Arayışı" başlıklı üçüncü panel HSBC sponsorluğunda gerçekleşti - Basın Açıklaması » DemirDöküm'ün Taahhütçü Yetkili Satıcı Buluşması İstanbul'da Gerçekleştirildi - Basın Açıklaması » TAV Havalimanları ve TAV Technologies, Great Place To Work Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye’nin en iyi işveren markaları arasında yer aldı- Basın açıklaması » Türk öğrenciler Huawei ICT Competition’a damga vurdu - Basın Açıklaması » İGE İhracatın Finansmanı Buluşmalarına İstanbul ile devam ediyor - Basın Açıklaması » Borusan Cat, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı- Basın açıklaması » Sistem Global:Yeşil dönüşüm gerçekleştirmek isteyen şirketlerin, devlet desteklerinden yararlanmasını sağlıyoruz - Basın Açıklaması » Novo Nordisk, Great Place to Work Enstitüsü tarafından Türkiye’de bir kez daha ‘’En İyi İşveren’’ seçilerek, genel sıralamada 4. sıraya yükseldi- Basın açıklaması » Schafer, Anneler Günü için birbirinden farklı hediye seçenekleri sunuyor - Basın açıklaması » Hayat Holding, İklim ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’nde “Yılın KSS Projesi” kategorisinde ‘”Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık” projesiyle altın ödüle layık görüldü- Basın açıklaması » QNB Finansbank, Bir Dilek Tut Derneği ile 23 Nisan'da çocukların dileklerini gerçekleştiriyor - Basın Açıklaması » Sofra/Compass Group Türkiye, “Yemek İsrafı” mücadelesine çağırıyor- Basın açıklaması » Yapay Zeka, Trafikteki Araçları Daha Verimli Hale Getiriyor - Basın Açıklaması

2022 yılında aylık ortalama işgücü maliyeti 11.602 TL olarak gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İşgücü Maliyeti İstatistikleri 2022 yılı sonuçlarını açıkladı.

 TÜİK'in konuya iliskin haber bulteni asağıda bulunuyor:
 
İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022 yılında aylık ortalama işgücü maliyeti 11 602 TL olarak gerçekleşti.

İşgücü maliyetinin en yüksek olduğu sektör finans ve sigorta faaliyetleri oldu

Finans ve sigorta faaliyetleri (K) sektörü, 28 790 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en yüksek olduğu sektör oldu. Bu sektörü, 23 029 TL ile bilgi ve iletişim (J) ve 18 774 TL ile kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor (R) sektörleri izledi. İnşaat (F) sektörü ise 6 621 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en düşük olduğu sektör oldu. Bu sektörü 7 508 TL ile konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri (I) ve 8 089 TL ile gayrimenkul faaliyetleri (L) sektörleri takip etti.

İşgücü maliyeti bileşenleri içinde brüt kazancın payı %86,8 oldu

İşgücü maliyeti içinde brüt kazancın payı %86,8, sosyal güvenlik ödemelerinin payı %13,0 ve diğer işgücü maliyeti ödemelerinin payı %0,3 olarak gerçekleşti.

Çalışılan süreler için yapılan düzenli ödemelerin kazanç içindeki payı %79,3 oldu

Çalışılan süreler için yapılan düzenli ödemeler %79,3'lük oranla kazanç bileşenleri içinde en büyük paya sahip oldu. Çalışılan süreler için yapılan düzensiz ödemelerin payı %9,8 olarak gerçekleşirken çalışılmayan süreler için yapılan ödemelerin payı %8,2 oldu. 2020 yılında %0,5 olan ayni ödemelerin kazanç içindeki payı 2022 yılında %2,3 olarak gerçekleşti. Tasarruf sandıklarına yapılan ödemelerin payı ise %0,4 oldu.

Sosyal güvenlik ödemeleri içinde zorunlu ödemelerin payı %85,7 oldu

Sosyal güvenlik ödemeleri içinde en büyük payı %85,7 oranıyla zorunlu sosyal güvenlik ödemeleri alırken, gönüllü sosyal güvenlik ödemelerinin oranı %0,6 gerçekleşti. 2020 yılında %10,7 olan kıdem ve ihbar tazminatı ödemelerinin oranı ise 2022 yılında %13,8 olarak gerçekleşti "

SİZ DE HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ ?

Gelişmelerden ve hizmetlerimizden haberdar olmak için kayıt olun.

© Tüm Hakları Saklıdır.
Yaman Döviz A.Ş.