SEKTÖREL HABERLER

ÖNEMLİ GELİŞMELER

» Zignaly, DWF Labs’ten aldıgˆı 100 milyon dolarlık ekosistem geliştirme fonunu duyurdu- Basın açıklaması » Hyundai Assan, Türkiye’deki elektrifikasyon atağına yepyeni bir fiyat politikasıyla devam ediyor- Basın açıklaması » Boehringer Ingelheim Türkiye En İyi İşverenler Listesinde Yer Aldı - Basın Açıklaması » Astor Enerji, topluma katkı sağlama misyonu doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyor- Basın açıklaması » Akra Hotels 3 yıl üst üste "Türkiye’nin En İyi İşvereni" unvanına layık görüldü - Basın açıklaması » İş Bankası, daha fazla gencin olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmesine katkı sunmayı hedefliyor- Basın açıklaması » Expomed Eurasia, 25 Nisan’da İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı - Basın Açıklaması » UEZ Sapanca 2024'ün "Global Ekonomi İçin Yeni Bir Gelecek Arayışı" başlıklı üçüncü panel HSBC sponsorluğunda gerçekleşti - Basın Açıklaması » DemirDöküm'ün Taahhütçü Yetkili Satıcı Buluşması İstanbul'da Gerçekleştirildi - Basın Açıklaması » TAV Havalimanları ve TAV Technologies, Great Place To Work Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye’nin en iyi işveren markaları arasında yer aldı- Basın açıklaması » Türk öğrenciler Huawei ICT Competition’a damga vurdu - Basın Açıklaması » İGE İhracatın Finansmanı Buluşmalarına İstanbul ile devam ediyor - Basın Açıklaması » Borusan Cat, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı- Basın açıklaması » Sistem Global:Yeşil dönüşüm gerçekleştirmek isteyen şirketlerin, devlet desteklerinden yararlanmasını sağlıyoruz - Basın Açıklaması » Novo Nordisk, Great Place to Work Enstitüsü tarafından Türkiye’de bir kez daha ‘’En İyi İşveren’’ seçilerek, genel sıralamada 4. sıraya yükseldi- Basın açıklaması » Schafer, Anneler Günü için birbirinden farklı hediye seçenekleri sunuyor - Basın açıklaması » Hayat Holding, İklim ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’nde “Yılın KSS Projesi” kategorisinde ‘”Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık” projesiyle altın ödüle layık görüldü- Basın açıklaması » QNB Finansbank, Bir Dilek Tut Derneği ile 23 Nisan'da çocukların dileklerini gerçekleştiriyor - Basın Açıklaması » Sofra/Compass Group Türkiye, “Yemek İsrafı” mücadelesine çağırıyor- Basın açıklaması » Yapay Zeka, Trafikteki Araçları Daha Verimli Hale Getiriyor - Basın Açıklaması

Sosyal koruma harcaması 2022 yılında bir önceki yıla göre %60,2 artış göstererek 1 trilyon 291 milyar TL oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sosyal Koruma İstatistikleri sonuçlarını açıkladı.

 TÜİK'in konuya iliskin haber bulteni asağıda bulunuyor:
 
Sosyal korumaya 1 trilyon 291 milyar 77 milyon TL harcandı

Sosyal koruma harcaması 2022 yılında bir önceki yıla göre %60,2 artış göstererek 1 trilyon 291 milyar 77 milyon TL oldu. Bu harcamanın %98,2'sini 1 trilyon 267 milyar 924 milyon TL ile sosyal koruma yardımları oluşturdu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 567 milyar 450 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oldu. Bunu 396 milyar 993 milyon TL ile hastalık/sağlık bakımı harcamaları takip etti.

GSYH'nin %8,6'sını sosyal koruma harcamaları oluşturdu

Sosyal koruma harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) içindeki payı 2022 yılında %8,6 oldu. Sosyal koruma yardımlarının GSYH içindeki payı ise %8,4 olarak gerçekleşti. Risk/ihtiyaç grupları bazında bakıldığında, emekli/yaşlılara yapılan harcamaların %3,8 ile en büyük paya sahip olduğu görüldü. Bunu, %2,6 ile hastalık/sağlık bakımı harcamaları ve %1,0 ile dul/yetim harcamaları takip etti.

Sosyal koruma yardımlarının %13,0'ı şartlı olarak verildi

Şartlı yardımlar içinde en büyük payı %47,5 ile aile/çocuk yardımları oluşturdu. Bunu %20,4 ile engelli/malul yardımları ve %13,9 ile hastalık/sağlık bakımı yardımları takip etti.

Sosyal koruma yardımlarının %62,4'ü nakdi olarak verildi

Nakdi yardımlarda en büyük payı %71,2 ile emekli/yaşlılara yapılan yardımlar oluşturdu. Bunu %18,6 ile dul/yetim yardımları ve %4,5 ile aile/çocuk yardımları takip etti.

Sosyal koruma gelirlerinin %41,4'ünü devlet katkıları oluşturdu

Sosyal koruma gelirlerinin %41,4'ünü devlet katkıları, %28,4'ünü işveren sosyal katkıları ve %23,1'ini koruma kapsamındaki bireyler tarafından yapılan sosyal katkılar oluşturdu.

SİZ DE HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ ?

Gelişmelerden ve hizmetlerimizden haberdar olmak için kayıt olun.

© Tüm Hakları Saklıdır.
Yaman Döviz A.Ş.