SEKTÖREL HABERLER

ÖNEMLİ GELİŞMELER

» Bien Coverings Fuarı’na katıldı- Basın açıklaması » Huawei Enterprise Roadshow 2024 başlıyor - Basın Açıklaması » Epson, A4 baskı pazarı için iki yeni ürün serisini tanıttı- Basın açıklaması » Samsung ve UNDP iş birliği olan ACT28 İklim için Yapay Zeka Hackathonu'na başvurular başladı - Basın Açıklaması » Bitexen CEO'su Göğüş: Finans dünyası değişiyor, Türkiye avantajlı konuma geçiyor - Basın Açıklaması » GYİAD Sürdürülebilirlik Zirvesi’ne geri sayım başladı - Basın Açıklaması » Lacoste bu yıl, büyük marka kampanyası "Play Big" ile yeni zirvelere ulaşıyor- Basın açıklaması » ADATA Technology, 23. yıl dönümünü kutluyor- Basın açıklaması » Kaspersky, İstanbul Şeffaflık Merkezi'ni Açtı ve Boğaziçi Üniversitesi ile Mutabakat Anlaşması İmzaladı - Basın Açıklaması » HT Solar, ‘2 GW’dan Fazlası’ Sloganıyla Türkiye’yi Güneş Enerjisi ile Buluşturuyor - Basın Açıklaması » Cadence ve Dassault Systèmes'in iş birliğine dayalı ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesinde dönüşüm yaratacak ilk bulut destekli deneyim tanıtıldı - Basın Açıklaması » AbbVie, “Türkiye’nin En İyi İşvereni” seçildi - Basın Açıklaması » Karavan ve Tiny House talebi fuarı doldurdu - Basın Açıklaması » Trendyolmilla, 2024 İlkbahar/Yaz sezonu için insan-teknoloji iş birliğiyle tasarlanan yeni Trendyolmilla x Yapay Zekâ kadın giyim koleksiyonunu satışa sundu - Basın Açıklaması » Mıchelın'in yenilikçi pılot lastiği, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı tarafından onaylandı - Basın Açıklaması » Schneider Electric, Global Alliance Partner Program Ödülleri’nde 2023 yılının finalistlerini açıkladı- Basın açıklaması » Yorglass, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri oldu - Basın açıklaması » Mövenpick Living Istanbul Saklıvadi, kapılarını açtı- Basın açıklaması » KolayBi’ hizmet verdiği 100 bin KOBİ müşterisinin finansal süreçlerini kolaylaştırmak için Apilion’un fatura ödeme API'lerini kullanacak- Basın açıklaması » Alman devi Geske, Türkiye pazarına giriş yaptı - Basın Açıklaması

Eksun Gıda'da Sağlıklı gıda üretimi çalışmaları sürüyor

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
 
 Eksun Gıda 2023 yılında da gıda sektöründeki Ar-Ge çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'de geçtiğimiz yıl raporlarına göre lider un üreticisi olan Eksun Gıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay alınarak kurulan Ar-Ge merkezinde sağlıklı ve kaliteli gıda üretimi hedefiyle dört önemli projeyi başarıyla tamamladı. Şirket, geleceğe yönelik yeni projelerini de kamuoyu ile paylaştı.
 
Sağlıklı gıda üretimine yenilikçi yaklaşımlar
Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yıl içerisinde gerçekleştirilen ilk projede, su kalitesinin hamur tazeliği üzerindeki etkileri derinlemesine incelendi. Atık süt ürünlerinin, ekmeğin besin değerini arttırma potansiyeline odaklanan ikinci proje, sürdürülebilir gıda üretimi ve atık yönetimi açısından önemli bulgular sağladı. Ayrıca, tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanımını araştıran bir diğer proje, hibiskus familyasında yer alan bir bitkinin ekmek üretiminde nasıl değerlendirilebileceğini ortaya koydu. Diyabet hastalarına yönelik doğal gıda ürünü geliştirme çalışmasını kapsayan projeyle ise sağlıklı beslenme konusunda yeni çözümler sunuldu.
 
"Dört yeni projeyi daha hayata geçirdik"
Tamamlanan projeler ve gelecek planları hakkında açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, "Gıda teknolojisindeki yeniliklere öncülük etmeye devam ediyoruz. Sağlıklı gıda üretimini destekleyen sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirmek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları ile yıl içerisinde ekmek üretiminde kullanılan suyun kalitesinin, ekmeğin yapısı ve lezzeti üzerindeki belirleyici rolünü keşfettik. Atık süt ürünlerinin, sürdürülebilir gıda üretimine katkısını ortaya koyduk. Ayrıca, tıbbi bitkilerin ekmek üretimine kalite ve sağlık açısından sağladığı faydaları incelerken diyabetik bireyler için de doğal gıda ürünlerine odaklandık." dedi.
 
Ekmeğin yapısını zenginleştirecek yeni projeler yolda
Açıklamalarını sürdüren Demir, "2024 yılında dört projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda; ekmek yapısının zenginleştirilmesi, bitkisel bileşenlerin ekmek formülasyonlarına entegrasyonu ve sıfır atık ilkesine dayalı yenilikçi geliştirmeler üzerinde çalışmayı hedefliyoruz. Bu süreçteki akademik araştırmalarımızla, bilimsel bilginin sınırlarını zorlamayı ve sektörde yeni standartlar belirlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda Namık Kemal Üniversitesi, 18 Mart Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi ile iş birliği yaptık. Hedeflerimiz doğrultusunda üniversite-sanayi iş birliklerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

SİZ DE HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ ?

Gelişmelerden ve hizmetlerimizden haberdar olmak için kayıt olun.

© Tüm Hakları Saklıdır.
Yaman Döviz A.Ş.